17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Boršč

Název Množství a jednotka
červená řepa 3 ks
bílé zelí 1/2 hlávky
mleté maso 250 g
mrkev 2 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 6
Kuchyně: ruská
Příprava: 25 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)


Správný boršč je z hovězího masa, ale i levnější varianta je výborná.



Postup
Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky nebo nastrouháme, jak má kdo rád. Na sádle necháme zesklovatět cibuli a špek a na tomto základě orestujeme mleté maso. Přidáme řepu, zelí, zeleninu a zalijeme vývarem nebo vodou (2 litry). Osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Nakonec dochutíme octem, cukrem, případně dosolíme.


 


RECEPTY

Avokádová majonéza

Postup: Zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do vyšší... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...